Startupy z ČZU versus lidé z praxe – S01E03

10. 01. 2016 0 0 Univerzita Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Zkouškové pomalu ale jistě nabírá na obrátkách, indexy začínají zdobit první podpisy. Středeční podvečer v areálu ČZU ale patřil startupům. Čtěte na nově vzniklém blogu Point One.

V Podnikatelském inkubátoru ČZU (Point One) se konalo již třetí veřejné setkání firem, při kterém měli všichni členové inkubátoru možnost krátce představit své podnikání (v jaké fázi se aktuálně nacházejí, co plánují v nejbližší budoucnosti atd.). Studentské firmy přišli zhodnotit odborníci z řad investorů, mentorů, lidé zabývající se patenty ale i studenti, kteří jen chtěli načerpat inspiraci a poznat něco nového. Mnoho zajímavých hostů v obecenstvu vyvolalo po prezentacích vášnivé diskuse.

Skladba firem, které aktuálně v Point One působí, je opravdu pestrá. Nevěříte? Posuďte sami. Viktor Kořínek a Martin Svátek zkouší prorazit s technickým nápadem (aplikace pro zkvalitnění HR procesů ve firmách, respektive komplexní propojení sociální sítě, internetového prohlížeče a internetového vyhledávače.).

Zástupkyně něžného pohlaví Anna Grosmanová, Jana Půlpánová a Karolína Kutnarová chtějí svět změnit díky lepšímu jídlu a pití (chutný hovězí vývar do hrnečku místo kávy nebo čaje, zdravé svačinky Japů a láhev, díky které si můžete velmi rychle vyrobit vlastní ovocnou šťávu za pomoci třepání).

Parta složená z Tomáše Pokorného, Davida France a Matyáše Dřeva by ráda usnadnila život všem pracujícím studentům (a taky jejich zaměstnavatelům) pomocí aplikace Planashift, s níž bude plánování směn už navždy hračka a ne něco, z čeho se ihned osypete. Boj na poli bezpečnosti pak vede projekt Profi Systems s.r.o. v čele s Martinem Čejkou a první zakázky jistě nejsou konečnou stanicí, ba naopak...

Na závěr celého setkání mohli hosté anonymně hlasovat pro podnikatelský záměr, který u nich vzbudil největší sympatie. Vítězem této mini soutěže se stala již zmíněná Jana Půlpánová se svoji firmou Envirostyl, jejíž produkty můžete potkat v bufetech na Agru a na Pefce.

Čas na otázky po prezentacích mnohdy nestačil, a tak se po poslední prezentaci rozeběhl neformální networking, během něhož se vyměnily desítky vizitek a leckteré podnikání dostalo možná další impuls ne - li úplně nový směr. A jak to na setkání vypadalo? Podívejte se na krátký sestřih.

Rád bys příště prezentoval svůj nápad potenciálním investorům nebo lidem, kteří Tě mohou ve Tvém snažení posunout dál? Chceš být taky součástí startupové komunity na ČZU? Není nic snazšího než do 13. února vyplnit přihlášku a dostavit se na osobní pohovor.

Co všechno Ti členství v Point One přinese? 

  • přístup na workshopy týkající se podnikání (finance, marketing, business plán, strategie)
  • zázemí pro práci a schůzky, případně u nás můžeš mít i sídlo své společnosti
  • možnost mít mentora z oboru, ve kterém podnikáš
  • účast na networkingových akcích
  • možnost být součástí komunity mladých podnikatelů z ČZU

 

Sledujte Point One, ať Vám neuteče nic důležitého:

Web: http://pointone.czu.cz/

Facebook: https://goo.gl/WC8lnM

Twitter: https://goo.gl/0Ihl5D

LinkedIn: https://goo.gl/0lUqGz

Youtube: https://goo.gl/2xCllt

Autoři: Za Point One Adam Valečka, Foto: Point One,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

02. 12. 2020 0

Škola čar a zemědělství v Suchdolovicích

Číst více
24. 05. 2020 0

Menza zpátky ve hře!

Číst více
02. 03. 2020 7

Koronavirus na ČZU: Proč jsou média informována dříve než my?

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙