Co podniknout v létě? Zkuste sportovní kurzy KTV

14. 02. 2014 1 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Někteří z vás, obzvlášť v tomhle nezvykle teplém počasí, jistě přemýšlejí, kam vyrazí v létě, až utichnou všechny povinnosti spojené se školou. Pokud nechcete mít nudné prázdniny, které pouze proležíte pod paprsky slunce, je tento článek určen právě vám. Katedra tělesné výchovy již tradičně pořádá v letním semestru sportovní a tělovýchovné kurzy pro studenty ČZU.

Podmínky účasti

Studenti II. ročníku FŽP mají kurz v harmonogramu studia jako povinný se zápočtem (letní TV kurz - kód RTZ02Z), studenti I. ročníku navazujícího magisterského studia FAPPZ, FLD, FŽP, FTZ a TF jako volitelný s kreditem (sportovní kurz - letní, kód RTX11Z). Studenti I. ročníků bakalářského studia na všech fakultách se mohou zúčastnit kurzu jako náhrady za celosemestrální docházku na hodiny tělocviku, a tím splnit zápočet z tohoto předmětu. Pokud nepatříte mezi výše uvedené, nezoufejte, protože ostatní studenti ze všech fakult se mohou kurzů zúčastnit dobrovolně za stejných podmínek.

...atraktivní a vyzkoušená sportovní střediska nabízející bohaté sportovní vyžití

V rámci letních sportovních kurzů nabízí univerzita pestrou nabídku sportovních aktivit různého zaměření, a především finančně dostupných pro každého studenta. Ve výběru jsou atraktivní a vyzkoušená sportovní střediska nabízející bohaté sportovní vyžití.

Kam letos můžete vyrazit?

Vltava (4.-8. 6., 8.-12. 6., 12.-16. 6., 16.-20.6.)

Tradiční sjíždění řeky Vltavy na kánoích z Vyššího Brodu do Boršova se zastávkami v Rožmberku, Českém Krumlově a Zlaté Koruně má své neopakovatelné kouzlo (tábořiště s vodáckými hospůdkami, sjížděním jezů, večerními táboráky, apod.) Ideální je absolvovat tento kurz v partě s kamarády. Zajištěno je pro vás kompletní vodácké vybavení. V ceně kurzu je doprava osob i lodí, kempy a zapůjčení potřebného materiálu. Cena: 1 200 Kč. Pro více informací kontaktujte paní Tilingerovou, pány Miklíka nebo Nose a nebo v neposlední řadě paní Antropiusovou , podle toho, na jaký turnus byste chtěli vyrazit.

POZOR! Platba celé částky v hotovosti při přihlášce! 

Rakouské řeky (27. 7. – 31.7., 3.-7. 8.)

Sjíždění rakouské řeky Salza na dvoumístných raftech v překrásném podhůří rakouských Alp patří k nezapomenutelným zážitkům všech účastníků. Program je zpestřen lehkou ferratou (vysokohorská turistika) v nádherném přírodním prostředí a průstupem kaňonu řeky Enns. Ubytování je zajištěno v chatkách po 5 osobách. Doprava na místo je zajištěna školním autobusem. Cena: 2 000 Kč. Bližší informace vám poskytne odborný asistent Igor Miklík.

Vodácký kurz

Sportovní středisko u Orlické přehrady, zaměřené na míčové hry (volejbal, softbal, tenis, basket, fotbal, nohejbal, aj.), vodní sporty (kanoistika, plavání) a sporty v přírodě. V ceně je ubytování v ubytovně přímo u vody a pronájem všech sportovišť. Stravuje se každý sám – k dispozici je kuchyňka a letní restaurace za výhodné ceny. Doprava na místo je individuální. Cena: 1 200 Kč.

POZOR - platba celé částky v hotovosti při přihlášce! V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, pana Josefa Hrabovského.

Šumava – Cykloturistika  (8.-13. 6.)

Poznávání okolí horního toku Vltavy a Lipna, Schwarzenberského kanálu za asistence kola, a to jak na české, tak i na rakouské straně. Ubytování s polopenzí v penzionu v Nové Peci u Lipna v ceně. Doprava vlastní. Cena: 2 200 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucí kurzu, paní Antropiusovou.

Český ráj - Malá Skála (3.-8. 8.)

Obec v Českém ráji s bohatou historií a řadou památek, to vše v krásném prostředí. Míčové sporty, aerobik, turistika ve sportovním středisku v Českém ráji, kde jsou k dispozici i hřiště na volejbal, basketbal, tenis a další (bazén). Ubytování v hotelu Jizera s plnou penzí v ceně. Doprava opět na vlastní pěst. Cena: 2 650 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucí kurzu, Mgr. Lucii Janíkovou.

Harrachov (20.-25. 7.)

Pobyt v luxusním krkonošském sportovním středisku zaměřen na aerobik, fitness s relaxačním centrem, squash, beachvolejbal, míčové sporty a pobyt v přírodě. V ceně je ubytování s plnou penzí v apartmánech hotelu Sport Relax 007 (3 minuty pěšky z autobus. nádraží), pronájmy sportovišť a relaxačního centra. Doprava individuální. Cena: 3 000 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, Ivana Spurného.

Slovensko – Záp. Tatry/Roháče (26.6.-1. 7.)

Vysokohorská turistika v překrásné panenské přírodě Roháčů (nejkrásnější oblast slovenských hor - Západní Tatry). K tomu výběr nejhezčích túr, na které vás doveze školní autobus. Divoká příroda, hory, skály, údolí, horské masivy a termální koupele. V ceně zájezdu je ubytování v apartmánech v Zuberci, doprava školním autobusem a pojištění. Stravování je individuální. Cena: 2 300 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, PaedDr. Dušana Vavrlu.

Léto v horách

Krkonoše – Pec pod Sněžkou (14.-20. 7.)

Turistický kurz po krkonošských hřebenech včetně tradičního výstupu na nejvyšší vrchol naší republiky, Sněžku. V ceně je ubytování s polopenzí na Havlově boudě v Peci pod Sněžkou. Doprava individuální. Cena: 2 000 Kč.

POZOR - platba celé částky v hotovosti při přihlášce! V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, Mgr. Michala Nováka.

Top komentář
16 února, 2014 - 13:32 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Můžu jenom doporučit! :) Skvělé zážitky.

Dobřichovice (29.6.-4. 7.)

Sportovní areál u řeky Berounky, který leží pouhých 10 km od Prahy, nabízí sportovní aktivity v přírodě i v tělocvičně: aerobik, beachvolejbal, volejbal, florbal, posilovna, sauna, koupání v Berounce. V ceně je ubytování ve 2-4lůžkových pokojích, plná penze, pitný režim, pronájem sportovišť. Doprava individuální. Cena: 2 600 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, Mgr. Michala Nováka.

Pálava - Windsurfing (22.-27. 6.)

Pětidenní kurz výuky windsurfingu pro začátečníky i pokročilé na Pálavě. Zajištěno kompletní vybavení a instruktoři. Doplňková sportovní činnost: výlety na kolech mezi vinicemi Pálavy (na místě půjčovna kol), koupání a plavání, beachvolejbal aj. Ubytování v bungalovech na břehu jezera. V ceně je ubytování, sportovní materiál, pronájem sportovišť. Doprava individuální, stravování vlastní - možnost přikoupit polopenzi. Cena: 2 200 Kč. POZOR - platba celé částky v hotovosti při přihlášce! V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, Josefa Hrabovského.

Chorvatsko - Lanterna (14.-21. 9.)

Přímořské středisko u města Poreč na Istrijském poloostrově. Sportování na břehu průzračného Jadranu ve stínu borovic. Sportovní program: aerobik, vodní sporty u moře, plavání, beachvolejbal, míčové sporty, in-line brusle a výlety do okolí.

V ceně kurzu je ubytování v apartmánech, doprava, pronájem sportovišť, pojištění a poznávací výlety po okolí. Možnost výletu lodí do Benátek (není v ceně). Stravování vlastní. Cena: 3 400 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, PaedDr.Věru Tilingerovou.

Cvičení u moře

Španělsko (29. 8. - 7. 9., 5.-14. 9.)

Krásné a klidné místo přímo u moře na Costa Dorada, písčité pláže, skály, moře. Prosluněný pobyt plný atraktivních aktivit patří mezi to nejlepší, co studentům KTV nabízí - beachvolejbal, baeachfotbal, kola, potápění - šnorchlování, vodní sporty, plavání, petangue, kondiční cvičení a pro ženy aerobik. Návštěva Barcelony a kláštěra v Montserratu. 

V ceně je ubytování v apartmánech přímo u moře, doprava školním autobusem, pojištění léč. výloh, sportovní program. Stravování vlastní. Cena: 5 500 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, PaedDr. Dušana Vavrlu.

Potapěči na pláži

Rakousko - Cykloturistika (10.-16. 8.)

Velmi atraktivní kurz na horských a trekových kolech po přírodních krásách Rakouska – letos Murská stezka. Krásně upravované cyklostezky mimo autoprovoz pro rekreační i sportovní cyklisty, náročnost lehká až střední. Délka etap okolo 60 km/den s malým převýšením. Ubytování v kempech ve vlastních stanech, dle možnosti v penzionu. Doprovodný školní autobus. V ceně je doprava po celou dobu, kempy, pojištění léčebných výloh. Za příplatek možnost zajištění ubytování v apartmánech se snídaní. Podmínkou je vlastní kolo. Cena: 3 700 Kč. V případě dotazů se obraťte na vedoucího kurzu, PaedDr. Dušana Vavrlu.

Cykloturistika

A jak se přihlásit?

Přihlášky budou přijímány v těchto termínech osobně u vedoucích kurzů:

  • od 17. 2. 2014 přednostně pro studenty se zápočtem
  • od 3. 3. 2014 pro ostatní studenty ČZU

Součástí přihlášky je nahlášení potřebných osobních údajů a záloha 500 Kč, pokud není platba kurzu v hotovosti.

Povinností všech přihlášených studentů je zaplatit celou částku nejpozději do 30. 4. 2014 (není-li u jednotlivých kurzů uvedeno jinak).

Ať už jste vyznavači cestování po Čechách, nebo se raději podíváte do cizích krajů, ze široké nabídky letních kurzů si jistě vyberete.

Autoři: Tereza Moldaschelová Foto: KTV,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více

Komentáře

Uživatel
Bernyz
Bernyz - 16 února, 2014 - 13:32

Můžu jenom doporučit! :) Skvělé zážitky.

| 75

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙