Hokejová bitva 2014: Brambory sklizeny, první místo bere UK

31. 10. 2014 4 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Po loňském legendárním a jedinečném vítězství našeho týmu přišla tento rok opravdu ledová sprcha. Tým pod vedením Igora Miklíka skončil až na nepopulárním bramborovém místě. I když, co by to bylo za zemědělce bez brambor... Čtěte dál, máme pro Vás report ze čtvrtého ročníku Hokejové bitvy pražských univerzit mezi ČZU, VŠE, ČVUT a UK.

Čtvrtý ročník Hokejové bitvy se opět konal v holešovické Tipsport aréně, která je domovem pražské Sparty. Věřím však, že tato skutečnost neodradila slávistické či jiné fanoušky přijít na jednu z nejlepších studentských akcí roku. Pravidla, hrací doba i složení univerzit zůstalo stejné jako loňský rok.

Ve stručnosti - semifinále se hrálo na 2 × 15 minut (při vyloučení následoval minutový trest), boj o třetí místo na 1 × 15 minut (při vyloučení trest také jedna minuta) a finále na 3 × 15 minut (při vyloučení standartní 2 minutový trest). Při nerozhodném stavu po uplynutí základní hrací doby následovaly nájezdy.

První semifinálový zápas sliboval velkou podívanou. Utkali se v něm totiž finalisté loňské bitvy, tedy ČZU a UK. Oba týmy nastoupily do prvního zápasu velmi pozvolna. Žádný z týmů se nechtěl dopustit chyby, která by se během dvou krátkých poločasů nemusela dát napravit. Karlovka měla na ledě od začátku mírnou převahu, která velmi brzy vyústila v první gól. Po chvilce hry už ČZU prohrávala 0:2.

Pro svěřence Igora Miklíka svitla naděje v desáté minutě, kdy se trefil Václav Klindera. Jenže po 30 vteřinách už opět slavil tým Univerzity Karlovy. Během zápasu jsme sice hráli několik přesilovek, ale ani jednu z nich naši hoši nedokázali využít. Následně po chybě brankáře Vokatého skóroval opět hráč UK a pro ČZU to znamenalo jediné - loňský titul neobhájíme. 

Druhé semifinále proběhlo mezi VŠE a ČVUT. Tento duel už nebyl divácky zdaleka tak zajímavý, protože během třiceti minut nepadla ani jedna branka. Diváky možná mohla pobavit malá šarvátka, která se strhla za brankou Uhlíka z VŠE, ale to je téměř vše. Zápas rozhodly samostatné nájezdy, a to ve prospěch ČVUT.

Top komentář
03 listopadu, 2014 - 19:28 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

tou dymovnici ziskali cas aspon ,treba se domluvit ........kazda sekunda je dulezita ....

 

Po krátké pauze, kterou vyplnily soutěže, následoval boj o třetí místo mezi VŠE a ČZU. Prvních pár minut zápasu jsme hráli s „ekonomy“ velmi dobrou partii a odměnou nám byl vedoucí gól, který vstřelil Tomáš Veselý. Avšak radost z vedení netrvala dlouho. Tým VŠE dal dva rychlé góly a vedení bylo rázem pryč. Každou vteřinkou se rozplývala naděje na zisk alespoň třetího místa. Ke konci odvolal náš tým brankáře Vokatého a vytvořil si v obraném pásmu VŠE tlak, jenže všechny puky končily v náručí brankáře Uhlíka.

Zápas tak nakonec skončil poměrem 2:1 a ČZU se po loňském triumfu musí tento rok smířit s posledním místem. I když podle trenéra našeho týmu, to není žádná ostuda, jelikož máme mladý, a hlavně nesehraný tým, který má ale velkou perspektivu do budoucna.

Jako rozptýlení byly na stadionu opět naše krásné roztleskávačky Wild Cheerleaders, kterých si nejvíc užili fanoušci ČVUT, jelikož holky byly hned vedle jejich sektoru.

O výbornou atmosféru se starali fanoušci všech týmů. Naše fanouškovské srdce a vášně se projevily v nejvyšší možné míře. Nechybělo velké množství alkoholu, zelená a žlutá barva a vykřičené hlasivky. Škoda jen, že pár minut před koncem zápasu o třetí místo neznámý, mlékem opojený fanoušek z našeho sektoru, hodil na ledovou plochu dvě malé dýmovničky. Zápas byl kvůli tomuto incidentu na pár minut přerušen. Takové chování by se na stadionech vyskytovat nemělo na naše fanoušky vrhá velmi negativní světlo.

Po skončení zápasu o třetí místo začlo finálové utkání mezi ČVUT a UK. Univerzita Karlova nastupovala do zápasu jako jasný favorit, nicméně borci z ČVUT se týmu UK zcela vyrovnali, hráli skvělý hokej, a dokonce se dostali do vedení. V přesilové hře však tým UK vyrovnal a rozhodovalo se v samostatnych nájezdech, po kterých si pohár odváží zase tým Univerzity Karlovy. UK uzmula vítězství již potřetí ze čtyř ročníků.

Konečné pořadí

1. místo: Univerzita Karlova

2. místo: České vysoké učení technické

3. misto: Vysoká škola ekonomická

4. místo: Česká zemědělská univerzita

Za zmínku zcela jistě stojí výkon Lukáše Rovného (UK), který dal 4 góly, a vysloužil si tak pomyslné ocenění střelec turnaje. V patách mu byl David Knap (ČVUT) se třemi góly. V týmu ČZU se gólově prosadili pouze dva hráči - Václav Klindera a Tomáš Veselý.

Ačkoli se někteří naši fanoušci projevili jako výtřžníci, naši hokejisté jako jediní uhráli celý turnaj bez vyloučení. Nejvíce vylučovanými byli Jakub Sedláček - 4 minuty (ČVUT) a Milan Krnáč - také 4 minuty (ČVUT).

 

Tentokrát se našemu týmu nedařilo tak, jako tomu bylo v minulém roce. Chybělo trochu toho pověstného štěstíčka a projevila se také nezkušenost našich mladých hráčů. I přesto děkujeme hráčům za skvělý výkon a věříme, že příští rok se znovu a s hrdostí utkáme o titul v páté Hokejové bitvě.

Autoři: Martin Novák Foto: Pavel Junek, Martin Vágner, Filip Soukup
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
26. 03. 2019 0

Poslední šance na letošní letní kurzy!

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 01 listopadu, 2014 - 11:22

Zábava byla, výsledky ne, ale o ty tady nikdy nejde. Až na toho debila co hodil dýmovnice to bylo parádní. :) Hoši děkujem.

| 69
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 01 listopadu, 2014 - 22:02

Zajímavý, že minulý rok tady o výsledky šlo především... :P

| 67
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 02 listopadu, 2014 - 10:53

Právě moje dýmovnice oživila ten funus :)

| 61
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 03 listopadu, 2014 - 19:28

tou dymovnici ziskali cas aspon ,treba se domluvit ........kazda sekunda je dulezita ....

| 77

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙