Led, krev a pivo, aneb ČZU vyrazila do bitvy

28. 10. 2016 0 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Jako každý rok se i letos naše univerzita účastní známé Hokejové bitvy, tedy pro ty, co to neznají, jedná se o zápas mezi ČZU, VŠE, UK a ČVUT. Cíl je jednoduchý - porazit soupeře, vyhrát a sklidit obdiv krásných fanynek.

Pokud jste se neúčastnili pochodu, který byl velký, hned po výstupu z tramvaje jste si mohli povšimnout dobře značené cesty k aréně, tvořené převážně PET lahvemi, krabicemi od džusu a rozbitým sklem. Po vstupu do haly jste byli označeni stylovým bílo růžovým páskem s logem bitvy, samozřejmě nesmím zapomenout na onu atmosféru, atmosféru hokejového utkání. Vzduchem se nese vůně pečených klobás, hranolků, u stánku se čepuje chlazené pivo a z kotle se ozývají podpůrné pokřiky, to vše je jedinečná a nezapomenutelná atmosféra Hokejovky.

Zelenožlutý pochod

Rychle nacházím cestu a už jsem v zeleno žlutém kotli. A stihl jsem to jen tak tak. Právě začal první zápas, a to ČZU proti VŠE. Po chvilce je vidět, že pro nás nezačal moc dobře, v šesté minutě jsme dostali první gól. Ze základny VŠE se nese radostný pokřik, což nás nezastrašilo a jejich radostné výkřiky přehlušujeme. Tato bravurní podpora probudila v našem týmu spícího býka, který se rozhodl rozmést protivníka a tak hned po několika minutách skončil puk v brance protivníka díky kvalitnímu zákroku Vyskočila. Stav byl vyrovnaný a byl tu poločas, chvíle, při které si můžete doběhnout koupit pivko, nebo rychle skočit na záchod, to aby vám neutekl nějaký ten gól.

VŠE x ČZU

A máme tu druhý poločas, jsme nabuzení a se vší vervou podporujeme hráče. Jenže už se nedaří, ten nastartovaný býk právě dostal ránu, po chvilce další a těsně před koncem zápasu poslední. A tak nás VŠE porazila 4:1.

Následující zápas byl UK proti ČVUT, a jak už Karlovka v minulých ročnících ukázala, se soupeřem se nemazlí a celý jejich zápas skončil 2:0.

Konečně to bylo tu, dnes se ukáže, jestli znovu patříme do bramborového salátu nebo ne. Proti komu jinému než proti ČVUT. Jak se zdálo, tak ani drtivá porážka nedokázala rozházet morálku družstva a fanoušků, což akorát více rozdmýchalo týmového ducha naší školy. Ještě než zápas oficiálně začal, nastoupili na led rektoři škol a vhazovalo se Rektorské buly. A zelená vítězila.

Rektor ČZU

Zápas začal, po několika vteřinách byly slyšet oslavné pokřiky z kotle ČVUT, neboť se jim právě podařilo střelit branku. Že by Zemědělka znovu utřela a o jejím osudu bude rozhodnuto, nebo se ještě vzchopí a porazí ČVUT? Nedali jsme se! Pár minut na to střílí Hložek branku. Zemědělka šílí radostí, vyrovnali jsme, ještě tu je naděje. Zápas pokračuje a pro radost diváků sází Havel po dokonalé spolupráci další gól.

Po několika malých šarvátkách se konečně naskytne divákům pohled na to, co chtěli, a to peroucí se hokejisty. Tato šarvátka je ovšem rychle ukončena rozhodčím a tak jsou hráči posláni na lavičku. Nutno dodat, že náš hokejista k úrazu nepřišel a tuto pomyslnou malou bitvu jsme vyhráli my.

Konečně tu máme druhý poločas, zatím vedeme jen o jeden bod. I přes vyřvané hlasivky stále podporujeme náš tým. Hra začíná být drsná, hráči čím dál tím častěji útočí jeden na druhého a krátící se časomíra se na ČVUT podepisuje. Rozhodnou se hrát na prázdnou bránu, snad doufají alespoň ve vyrovnání, aby nás mohli dodělat na nájezdech, jenže tato riskantní taktika se jim nevyplatila a dvě minuty před koncem dostávají třetí gól díky Fortelkovi, který dokázal projet přes celé hřiště a onen smrtící úder s lehkostí zasadit. Je rozhodnuto, ČZU je třetí, vyhráváme 3:1. Letos nás nesemleli do bramborového salátu. Hned po ukončení zápasu je vidět radost na fanoušcích, kteří začali okamžitě oslavovat.

Nástup hokejistů ČZU

Následoval zápas VŠE proti UK. A jak už bylo vidět z předchozího zápasu Karlovky, nic jí nezastaví, valí se jako tank a převálcovala VŠE 2:0.

Vítězná UK

Jak bitva skončila, tak se všichni rozutekli, někteří oslavovat a zapíjet vítězství, jiní naplnit si žaludky před dlouhou cestou domů a někteří spát. Samozřejmě by to nebylo ono, kdybyste nepotkali cestou něco zajímavého, já jsem se stal svědkem bitky dvou podnapilých mladíků, což není nic divného. Divné to bylo až tehdy, kdy jeden ze sebe strhl kalhoty, i s trenýrkami, nikdo neví proč, možná si myslel, že bude mít větší sílu.

!!! POZOR SOUTĚŽ !!!

Zašlete nám do zpráv na FB fotografii nebo video z Hokejové bitvy, fanoušky, atmosféru, hru - zkrátka to, co Vás na HB bavilo nejvíc. Redakce vybere dva šťastné autory a ti vyhrají šálu a triko ČZU.

Konec přispívání do soutěže je v sobotu ve 12:00.

Výherce vyhlásíme v neděli ve 12:00 na facebookových stránkách našich novin a budeme je kontaktovat.

Autoři: Miloslav Musil, Miloslav Musil, Foto: Filip Soukup, Veronika Kysilková
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

01. 11. 2018 0

Hokejová univerzitní řežba je za rohem. Poslední volné lístky v prodeji!

Číst více
08. 11. 2017 0

ZELENOŽLUTÁ OVLÁDLA HOLEŠOVICE!

Číst více
03. 11. 2017 1

Zelená, žlutá, to jsou barvy naše! ČZU, ČZU, ČZU!

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙