Na Suchdole vyrostl nový „bikepark“

25. 05. 2013 0 0 Sport Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Počasí už přeje pobytu venku a pro milovníky bicyklů tu máme zajímavou informaci. Za devatero rohy od kolejí a dvěma fotbalovými hřišti vyrostl tvrdou dřinou místních suchdoláků park pro bikery.

Na tomto „hřišti“ najdete nejen skoky, U-rampu pro koloběžkáře, skateboardy a BMXka, ale nově i tzv. pump track. Pokud v tomhle sportu moc zběhlí nejste, pro vysvětlení se jedná o techniku jízdy, kdy se na dráze pohybujete převážně bez šlapání pomocí správné manipulace s kolem a přesouváním těžiště. Tuhle „atrakci“ proslavil u nás Red Bull se svou akcí Pumpriders, která proběhla loni v létě na Štvanici, kde pumptracková dráha stojí dodnes.

Dráha rostoucí na Suchdole je dílem mladých lidí, kteří svému nadšení věnovali volný čas a hektolitry potu. Vše je pod záštitou starosty Suchdola, vše je budováno z vlastních zdrojů a přístup je zdarma. Dráha je univerzální, ale vybavení povinné pro všechny je určitě helma. Povrch je zpevněný a hliněný, tudíž pády jsou tvrdé a špinavé.

Pokud máte k dispozici kolo a chcete zkusit něco nového, přijeďte se podívat a zajezdit. Suchdolský pumptrack naleznete i na Facebooku, kde můžete kontaktovat „manažery“, nebo se můžete podívat nejen na fotky parku, ale i videa.

Kde park najdete?

Mapka parku

Na konci ulice Internacionální přejdete cestu a na rohu oploceného fotbalového hřiště je stezka, která vás dovede zhruba po 80 metrech přímo do parku.

Autoři: PM
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

27. 10. 2023 0

Florbalový tým ČZU aneb borci, co ještě nejsou na konci

Číst více
04. 04. 2022 0

„A kolik to jede?“ aneb rozhovor z garáže CULS Prague Formula Racing

Číst více
18. 03. 2022 0

Třikrát a dost. Úterní Beerliga uzavřela jednu éru.

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙