Prašan, slunce, sněhuláci... aneb pojeďte na zimní kurz s KTV!

12. 10. 2012 2 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Vážení přátelé, řekněme si to na rovinu, podzim je sice fajn, ale bez mučení přiznávám, že se občas přistihnu, jak sním o prázdné sjezdovce, nebi bez mráčku a čerstvém prašanu. Taky už plánujete, kam tuhle zimu vyrazit? V dnešním článku vám nabídnu několik tipů na skvělé lyžování, po němž se vaše peněženka nebude cítit jako když ji zasype lavina.

KTV letos jako každoročně pro studenty vypsala několik zimních kurzů. Tentokrát ale s jednou změnou. Poprvé kurzy nejsou povinné pro studenty PEF, což je velká škoda, protože si drtivá většina studentů kurzy pochvaluje a vzpomíná na ně ještě dlouho po studiu. Pojďme si nejprve říct, kdo všechno se kurzů může zúčastnit, a pak si o jednotlivých kurzech řekneme něco víc.

Obecné informace:

Lyžařské kurzy jsou určeny pro studenty:

  • bakalářského studia FŽP (sportovní kurz se zápočtem),
  • magisterského studia FAPPZ, FŽP, FLD, TF (sportovní kurz jako volitelný předmět s kreditem),
  • mající zápočet z TV, zimní semestr si mohou splnit účastí na zimním kurzu,
  • pro všechny studenty i doktorandy ČZU jako dobrovolná sportovní aktivita.

Na kurzy se hlásí studenti se základními lyžařskými dovednostmi, tj. sjetí modré sjezdovky a jízda na vleku. Na kurzy do zahraničí se hlásí pouze zdatnější lyžaři a snowboardisti, kteří jsou schopni lyžovat v těžších terénech samostatně.

Sen každého lyžaře

Náplň zimních lyžařských kurzů:

  • sjezdové lyžování nebo snowboard (pro pokročilé i méně zdatné lyžaře),
  • v českých horách pro zájemce také běžecké lyžování, turistika na běžkách (není povinné).

Výcvik na kurzu je veden částečně organizovaně, hodně volného lyžování podle okolností a podmínek přímo na kurzu.Vybavení pro sjezdové lyžování nebo běžky si mohou studenti vypůjčit ve skladu KTV, běžky zdarma (respektive na zálohu).

No a kam můžeme letos se školou vyrazit?

  • Pec pod Sněžkou - Havlova bouda (6. 1. - 10. 1. 2013)
  • Les Menuires / 3 Vallée (18. 1. - 26.1. 2013)
  • Pec pod Sněžkou - Obzor (2. 2. - 9. 2. 2013)
  • Deštné v Orlických horách - Květa (9. 2. - 16. 2. 2013)
  • Nassfeld (17. 2. - 24. 2. 2013)
  • Pec pod Sněžkou - Obzor (23. 2. - 1. 3. 2013)
  • Pec pod Sněžkou - Obzor (1. 3. - 7. 3. 2013)
  • Avoriaz (15. 3. - 23. 3. 2013)
  • Harachov (24. 3. - 30. 3. 2013)

Asi vám teď přecházejí oči z téhle pestré nabídky. Rozhodování opravdu nebude jednoduché. Pojďme si tedy teď podrobně představit světoznámá střediska i vyhlášené domácí klasiky.

Ski Pec pod Sněžkou - Havlova bouda

Patří mezi největší a zároveň nejkomplexnější lyžařská střediska v České republice. Pochlubit se může moderní čtyřsedačkovou lanovkou, 10 vleky s přepravní kapacitou 9 620 osob/hod., 11 km upravených sjezdovek, nejdelším a nejlépe osvětlovaným svahem pro večerní lyžování, členitým freestyle parkem a upravenými běžeckými tratěmi okolo Krkonošské magistrály. Ubytování v horské chatě Havlova bouda přímo na sjezdovce Javor slibuje neobvyklý komfort. Vzpomeňte jen na ty nepříjemné cesty k vleku a pak zase od něj. Toho všeho budete v Peci ušetřeni. Pětidenní kurz od neděle do pátku ve své ceně zahrnuje ubytování a stravování v podobě plné penze. Dopravu do střediska si zajišťuje každý sám. Výhodou tohoto termínu jsou prázdné sjezdovky a lyžování bez front. Cena: 1750 Kč. V případě zájmu o tento kurz kontakuje Mgr. Michala Nováka na e-mailu: mnovak@ktv.czu.cz.

Les Menuires / 3 Vallée

Tři údolí v Savojských Alpách patří mezi top lyžařská střediska světa – nejrozsáhlejší a největší lyžařský areál Evropy zahrnuje střediska: Les Menuires, Val Thorens, Meribel, Mottaret a Courchevel. Čeká na vás 600 km sjezdových tratí, 236 kabinových a sedačkových lanovek, 261 značených sjezdovek všech úrovní a čtyři třítisícové vrcholy. Prostě vynikající lyžařské podmínky pro sjezdaře a snowboardisty na dlouhých a upravených sjezdovkách a v poslední době také nezapomenutelné lyžování ve volných terénech. Můžete si zvolit alternativu lyžařského skipasu, buď na celou oblast 3 údolí (600 km sjezdovek), nebo pouze na Les Menuires/Val Thorens (220 km sjezdovek). Osobně doporučuji na den s nejhezčí předpovědí počasí zakoupit rozšířenou variantu skipasu a udělat si tak skvělý výlet přes několik údolí. Jen si dejte pozor na návrat, některé lanovky jsou pro cestu zpět klíčové stejně jako jejich otevírací, respektive zavírací doba. :-) Ubytování v Les Menuires je luxusní alpské bydlení v chaletech, tj. v horských chatách pro 10 až 12 osob v samostatných dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, velkým obývákem s posezením u krbu a prostornou jídelnou, kuchyní a balkonem – v kurzech pořádaných školou se jedná o ojedinělou nabídku ubytování. V ceně kurzu je doprava autobusem, ubytování, 6denní skipas (dle výběru), pojištění léčebných výloh. Cena: 10 700/11 900 Kč (dle skipasu). Pro přihlášku do tohoto kurzu kontaktujete pana Dušana Vavrlu na adrese: vavrla@ktv.czu.cz.

Ski Pec pod Sněžkou - Obzor

Patří mezi největší a zároveň nejkomplexnější lyžařská střediska v České republice. Pochlubit se může moderní čtyřsedačkovou lanovkou, 10 vleky s přepravní kapacitou 9 620 osob/hod., 11 km upravených sjezdovek, nejdelším a nejlépe osvětlovaným svahem pro večerní lyžování, členitým freestyle parkem a upravenými běžeckými tratěmi okolo Krkonošské magistrály. Ubytování v horské chatě Obzor se nachází přímo na sjezdovce Hnědý Vrch (Bramberk). V ceně kurzu je doprava autobusem ČZU na kurz, odvoz lyží a zavazadel rolbou až k chatě, ubytování a stravování ve formě plné penze. Bonus tohoto kurzu: ve večerních hodinách možnost cvičení Pilates, Slow toning, regenerace (sauna), povídání o výživě s Lucií Janíkovou, přednáška Horské služby. Cena: 3200 Kč. Pro přihlášku do tohoto kurzu kontaktujte Lucii Janíkovou na adrese: janikova@ktv.czu.cz.

Nassfeld

Deštné v Orlických horách

Skicentrum v Deštném v Orlických horách je kompletně vybavené lyžařské středisko, kde můžete lyžovat na 5 sjezdovkách, na které vás vyveze jedna sedačková lanovka a 6 vleků. Ve středisku je snowpark a upravované běžecké tratě vedoucí po hřebenech Orlických hor. Možnost každodenního večerního lyžování na červené a modré sjezdovce. Ubytování v horské chatě Květa přímo u vleků. V ceně kurzu je doprava autobusem ČZU, ubytování se stravováním (plná penze). Cena: 3200 Kč.Ohledně přihlášky a dalších informací kontaktujte pana Jiřího Nose na e-mailu: nos@ktv.czu.cz.

Nassfeld

Prověřený a velmi oblíbený kurz, kam naše škola jezdí už 10 let. Nassfeld je největší a nejmodernější rakouské lyžařské středisko v Korutanech na hranici s Itálií. V malebném slunném lyžařském údolí vás vyveze na sjezdovky 35 moderních vleků a lanovek (včetně nejdelší kabinové lanovky v Rakousku o úctyhodné délce 7,6 km). Nassfeld nabízí na 100 km upravovaných sjezdovek všech úrovní a moderní snowpark. Lyžování v nadmořských výškách okolo 2.000 m. n. m. slibuje dostatek kvalitního sněhu. Zpestřením kurzu je jednodenní lyžování na ledovci Mölltal (3.112 m. n. m.). Jedná se totiž o jeden z nejlépe vybavených ledovců v Rakousku. Výborné ubytování pro potřeby kurzu v samostatném apartmánovém domě jen pro kurz (apartmány pro 4 až 6 osob s kuchyní, obývákem, koupelnou a WC), velká společenská místnost. V ceně kurzu je doprava, ubytování, 6denní skipas na celou oblast včetně ledovce a pojištění léčebných výloh. Cena: 9200 Kč. Pro další informace a přihlášku se hlašte u Dušana Vavrly na adrese: vavrla@ktv.czu.cz.

Pec pod Sněžkou - Obzor  (23. 2. - 1. 3. a 1.-7.3.2013)

Ski Pec pod Sněžkou patří mezi největší a zároveň nejkomplexnější lyžařská střediska v České republice. Pochlubit se může moderní čtyřsedačkovou lanovkou, 10 vleky s přepravní kapacitou 9 620 osob/hod., 11 km upravených sjezdovek, nejdelším a nejlépe osvětlovaným svahem pro večerní lyžování, členitým freestyle parkem a upravenými běžeckými tratěmi okolo Krkonošské magistrály. Ubytování v horské chatě Obzor se nachází přímo na sjezdovce Hnědý Vrch (Bramberk). V ceně kurzu je doprava autobusem ČZU na kurz, odvoz lyží a zavazadel rolbou až k chatě, ubytování a stravování ve formě plné penze. Cena: 3000 Kč. Více informací vám poskytnou vedoucí těchto kurzů, první termín má na starosti pan Hrabovský: hrabovsky@ktv.czu.cz a druhý týden vede pan Makovský: makovsky@ktv.czu.cz.

Avoriaz

Středisko se nachází v severních francouzských Alpách v oblasti Les Portes du Soleil neboli Brána slunce na pomezí Francie a Švýcarska. Celé toto území o rozloze 400 km2 zahrnuje 12 středisek a patří mezi největší mezinárodní lyžařské oblasti na světě se svými 650 km sjezdovek ve Francii i Švýcarsku. Raritou tohoto místa je, že všechna motorová vozidla mají zákaz vjezdu do Avoriaz a po středisku se pohybujete pouze pěšky, na lyžích nebo na saních tažených koňmi. Lyžaři ocení to, že každý den mohou objevovat nové sjezdovky, a to jak ve Francii, tak i ve Švýcarsku. Vše dostupné na jeden skipas. Nadmořská výška 1000 - 2466 m. n. m. Ubytování ve 4 až 5lůžkových studiích a apartmánech s vlastní kuchyňkou, sociálním zařízením a balkonem přímo u sjezdovek a vleků. V ceně kurzu je doprava autobusem, ubytování, 6denní skipas na celou oblast, pojištění léčebných výloh. Cena: 10 400 Kč. Pro více informací je vám k dispozici šéf KTV Dušan Vavrla na e-mailu: vavrla@ktv.czu.cz.

Harrachov

O tomto kurzu jsme nedostali podrobnější informace. Jakmile se něco dozvíme, budeme vás pochopitelně informovat. Prozatím doporučujeme sledovat stránky KTV a také jejich FB stránku.

Na svahu

A jak se přihlásit?

Přihlášky na jednotlivé kurzy podávejte osobně na KTV u jednotlivých vedoucích kurzů se zaplacením zálohy Kč 500,--.

  • Studenti, kteří mají kurz v programu se zápočtem od 8. 10. 2012.
  • Všichni ostatní studenti ČZU od 15. 10. 2012.
  • Termín zaplacení kurzu a odevzdání potvrzení o zaplacení je do 23. 11. 2012.

Přátelé, nabídka je více než pestrá, a tak věřím tomu, že si zde každý vybere. Proto začněte hledat lyžařské oblečení, sluneční brýle a opalovací krém. Po letní pauze také mrkněte na vaše zimní miláčky. Pokud by potřebovali dát trošku do pucu, nebojte se vyzkoušet Skicentrum ČZU, o němž jsme vás informovali tady. Uvidíme se na svahu!                     

Autoři: Adam Valečka
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 24 října, 2012 - 01:46

Zadny video? :-(

| 59
AV
AV - 24 října, 2012 - 09:25

Ze samotných kurzů bohužel nic k dispozici nemáme. Ale přidal jsem jednu isnpiraci z youtube ;)

| 54

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙