SOULODÍME aneb 5 dní na Vltavě

26. 06. 2017 4 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Během začátku června proběhly 3 turnusy vodáckého kurzu po Vltavě pořádané KTV. Jak vypadala naše cesta z Vyššího Brodu do Zlaté Koruny? Necháte se inspirovat pro příští léta nebo pro svůj vlastní výlet?

Tento report bude konkrétně ze 3. turnusu, který probíhal od 12. 6. do 17.6. Hned v pondělí ráno, když jsme měli sraz před KTV, se ukázalo, že náš slibovaný přísný dozor zase tak přísný nebude a bude to docela pohodová cesta. Po pár hodinách vzájemného seznamování a „posilňování“ v autobuse jsme konečně vyzvedli lodě a jeli do Vyššího Brodu, kde jsme měli strávit první noc. Společná procházka po městečku a večerní společný táborák spolu s částí „učitelského“ sboru nás už dostatečně otrkal a zjistili jsme, že jsme si jako parta skvěle sedli.

Druhý den dopoledne po vydatné snídani a lehčí instruktáži jsme konečně vyrazili. Po pár okamžicích nás čekal první jez, který až na jednu posádku přežila celá výprava bez úhony. Po pár minutách pádlování to téměř všechny přestalo bavit, tak to začalo. Soulodíme! Většina cesty se dá nechat se unášet proudem a opalovat se. Naší zábavě dopomohlo několik lahví alkoholu a pražící slunce. Po několika zastávkách a cvaknutí (převrhnutí) pár lodí konečně i poslední, lehce ztracená posádka dorazila do kempu Branná ještě před setměním.

Ani třetí den cestou do Českého Krumlova jsme se nevyhnuli soulodění a několika říčním barům. Po doplutí do Českého Krumlova jsme se rozhodli lehce prozkoumat terén a zajít si někam na večeři. Po návratu do vodácké loděnice, kde jsme měli trávit nadcházející dvě noci, jsme se naučili karetní alkoholovou hru červená-černá, která nás už po pár kolech všechny poslala, jak se říká, do vesmíru a dokonale uvolnila atmosféru u večerního táboráku.

Další den jsme se rozhodli vyrazit na odpolední výlet po Českém Krumlově. Nesměla chybět návštěva zámku, pivovaru a dlouhá procházka po městě. Bohužel jsme se během výletu rozdělili na menší skupinky a neprošli úplně všechna místa společně. To nám ale dalo možnost koupit oslavenci, který měl ten den narozeniny, dárek. A co jiného mu na vodě koupit, než něco strašně nepraktického, co nesloží do barelu a bude se to v lodi špatně převážet? Proto jsme mu pořídili slunečník! Večer už nesmělo chybět ani večerní osvěžení v řece, grilování a hlavně pořádná oslava narozenin.

Předposlední den nás čekal poslední úsek plavby. Bohužel tento den nastala krize. Počasí nám přestávalo hrát do karet a probuzení z komatu do potopy ve stanu po noční bouřce nebylo zrovna ideální. Ovšem nikdo se nevzdával a muselo se, i přes všechnu nechuť, jet dál. Krize pokračovala při obědě, kdy všem došlo, že tento večer bude ten poslední, ale celá výprava je „na suchu“. Co dělat s tímto problémem, když jste v bufetu uprostřed ničeho? Snadné, zavolejte si taxi, domluvte se, aby Vám ostatní vzali loď a jeďte na nákup do nejbližšího Tesca či Kauflandu. Dohodněte se, kde máte na ostatní čekat a pak pouze naložte nákup do lodí a jede se dál!

Poslední večer ve Zlaté Koruně byl jeden z nejvydařenějších. Sice v noci pršelo, ale o to více nás to sblížilo, když si většina kurzu posedala do jednoho stanu na závěrečnou dopitnou. Poslední ráno už potom bylo smutné, zpomalené a nikomu se nechtělo pryč od tak skvělé party lidí.

Jaký je tedy celkový pocit z letního kurzu? Pokud budete váhat, zda se školou někam vyrazit, tak rozhodně jeďte! Seznámíte se se skvělou partou lidí, včetně učitelů. Dá se říct, že na začátku jsme tam všichni jeli hlavně kvůli zápočtu, ale přes týden byl zápočet ta poslední věc, na kterou jsme jen pomysleli. Byl to skvělý týden a dovážíme si z něj plno báječných zážitků a doufáme, že náš dozor, Švejdy, Záclona, Křoví, Benda a Emil, na tom budou stejně.

Na závěr je tu malé vodácké okénko s nejpoužívanějšími hláškami a motty, které Vám snad nastíní, v jakém duchu se celý týden nesl a co si z toho odnášíme.

„Hlavně, že máš pivo!"

„Nech vodu plout.“

„Neviděli jste Švejdyho?“

„Rychlost plavby je jeden Švejdar za hodinu.“

„Co volá Švejdy když se topí? Švejdej!“

„Jak máš dlouhý p*ro?" "Třicet milišvejdarů."

„Vláďo, sedmnáctky, sundej tričko!“

„Souloď je nepotopitelná!“

„Mladíku, okamžitě opusťte tento pokoj!“

Top komentář
01 července, 2017 - 22:44 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Asi hodně záleží na tom, s kým jedeš. :) My jsme to měli takhle a na vodák si nemůžeme stěžovat!

Autoři: Bára Pohlová
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
06. 12. 2018 0

Sportovní ples... aneb Když (ne)sportovci tančí

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 01 července, 2017 - 21:47

No nevím, já když byla na vodě s KTV místo tělocviku, tak jsem toho litovala. Nemohli jsme nic, každou kapku alkoholu jsme museli schovávat, cigarety taktéž, neustále nás honili abychom padlovali. Totálně zkažený týden a za nachytani s pivem v ruce jsme málem nedostali zápočet. Stará Tilingerová se fakt činila...

| 13
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 01 července, 2017 - 21:48

A ještě abych doplnila vecerka po 10 a neustále kontrolovani.

| 10
BPo
BPo - 01 července, 2017 - 22:44

Asi hodně záleží na tom, s kým jedeš. :) My jsme to měli takhle a na vodák si nemůžeme stěžovat!

| 14
BD
BD - 05 července, 2017 - 16:02

tyjo, že bych příští rok taky jela?:D

| 14

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙