Vyzkoušeli jsme za vás: Jumping na Suchdole

28. 02. 2017 1 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Řekněme si otevřeně - koho v dnešní době ještě baví chodit do posilovny a zvedat činky? Pokud ani vy nepatříte mezi těch pár stále se trápících nadšenců a hledáte nové moderní způsoby jak cvičit a bavit se zároveň, našli jsme něco přesně pro vás - jumping.

Jumping je nový způsob fitness, kdy každý účastník dostane jednu ze čtrnácti trampolín o velikosti metr na metr a ke cvičení už používá pouze svoji váhu. Pod vedením zkušené lektorky Báry kombinujete protahování, rychlé a pomalé skoky, sprinty a silové cviky. U toho všeho musíte držet balanc a posilujete tak i svaly, o kterých vůbec nevíte, že je máte!

Ale abyste neměli všechno jenom od nás, zeptali jsme se toho nejpovolanějšího - instruktorky Báry:

iZUN: Kde ses poprvé setkala s jumpingem?

Poprvé jsem byla na jumpingu asi před 6 lety jako klient ve fitness centru - Fitplace v Mladé Boleslavi (odkud pocházím). Hned první hodina mě maximálně nadchla, i když jsem po prvních deseti minutách lapala po dechu. Asi po 2 letech od mé první hodiny jsem měla takové, jak to říct :-D … Psychicky náročnější období a potřebovala jsem ze sebe někde vybít vztek. Vzpomněla jsem si na jumping a začala chodit i čtyřikrát týdně a začalo mě to tak bavit, že jsem si po nějaké době udělala instruktorský kurz.

iZUN: Co tě na jumpingu nejvíce zaujalo?

Na jumpingu je skvělé, že na něj může jít kdykoliv úplně každý. Nedělají se žádné složité choreografie, cviky jsou jednoduché a opakují se. Úroveň každé lekce upravuji podle toho, jak klienti dané tempo zvládají, nebo nezvládají. Já osobně jumping miluju především proto, že se tam člověk totálně vybije, vyčistí si hlavu, nemusí při tom nad ničím přemýšlet. A když po lekci jdete domu? Některých problémů vás bohužel jumping nezbaví, ale především díky vyplaveným endorfinům se budete cítit skvěle a o báječné postavě ani nemluvím! 

iZUN: Komu bys jumping doporučila?

Jumping bych doporučila úplně každému! Opravdu není jen pro holky, takže se toho kluci nebojte a přijďte taky!

Jumping

Lekce jsou třikrát týdně a je potřeba se přihlásit přes stránky http://fantasyfit.cz/, kde najdete i hromadu dalších informací. Výhodou je, že se, jak název napovídá, všechny hodiny odehrávají přímo na Suchdole, konkrétně na Suchdolské 61 v budově ZŠ Mikoláše Alše, jenom dvě zastávky autobusem od České zemědělské univerzity!

Na výběr máte:

  • Každé úterý 19:00 - 20:00
  • Každá středa 19:00 – 20:00
  • Každý čtvrtek 20:00 - 21:00

I tady myslí na finanční situaci studentů, proto za jednu lekci po předložení ISIC nebo potvrzení o studiu zaplatíte speciální cenu 80 korun, případně za 12 lekcí 840, čili jedna celá hodina intenzivního cvičení pod tím nejlepším vedením vás vyjde na 70 korun.

Top komentář
04 března, 2017 - 21:34 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Bomba! Respekt, kámo

Jak už bylo uvedeno v nadpisu, jumping jsme si i vyzkoušeli. Trochu uvedení do situace: Na jumping jsem byl poslán já:

  • muž,
  • 24 let
  • 190 centimetrů (výška)
  • 105 kilogramů
  • velký sportovní nadšenec, od cyklistiky přes rugby, v posledních několika letech především v pasivní podobě u piva

Přestože by člověk čekal, že skupinové fitness kurzy nebudou nic pro mě, vyloženě jsem se v průběhu bavil. Lidé (co si budeme povídat, výhradně ženy) okolo, o poznání zkušenější s tímto cvičením než já, vás prostě donutí dát do toho maximum, snažit se držet si tempo s ostatními a když už nemůžete, pozitivní přístup Báry vás vždycky donutí jít za hranici svých vlastních limitů, které tedy zrovna v mém případě nebyly moc vzdálené. Po konci hodiny (která díky dynamickému tempu působí jako půlhodina), která pro mě osobně byla rozdělena na „Honza může“, „Honza nemůže trochu“ a „Honza nemůže vůbec“ se dostaví skvělý pocit, že jste pro sebe a především svoje zdraví udělali přesně to nejlepší, co jste jenom mohli. Rozhodně bych doporučoval každému si alespoň jednou zajít a zjistit, jestli právě toto není ta cesta k lepší fyzičce a postavě, která vás bude bavit.

 

Autoři: Honza Provazník, Honza Provazník,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
26. 03. 2019 0

Poslední šance na letošní letní kurzy!

Číst více

Komentáře

Uživatel
Matěj
Matěj - 04 března, 2017 - 21:34

Bomba! Respekt, kámo

| 22

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙