Tomáš Čupr v Point One: „Udělejte humbuk!“

18. 02. 2016 1 0 Univerzita Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Podnikatelský inkubátor Point One navštívil jeden z předních českých podnikatelů a zakladatel SLEVOMATU, DámeJídlo a Rohlík.cz - Tomáš Čupr. Přinášíme Vám krátký záznam ze setkání s ním.

Tomáš nejprve krátce představil období, které předcházelo spuštění Slevomatu, a po němž do českého byznysu otiskl svou, dnes již těžko vymazatelnou, stopu.

Stejně jako Gates či Zuckerberg nemá český internetový byznysman ukončené VŠ vzdělání. Pět let svého života strávil v Anglii, kde začal opravdu od píky. Nejdříve působil jako pomocná síla ve skladu. Následovala etapa e-shopu s parfémy. Tento byznys ale neměl dlouhou životnost. Slovy Tomáše: „Museli jsme nejdřív přijít na to, že příjmy musí být vyšší než náklady.“ Další projekt už byl mnohem úspěšnější, Tomáš se totiž dostal k marketingové agentuře.

Tomáš Čupr v P1

Doma je doma. Tato tři slova rozhodla o tom, že se Tomáš vrátil zpět do Čech. Krátká zkušenost ve velké korporaci odhalila jeho problém s respektováním autorit. Jak už to tak bývá, největší životní úspěchy často vzniknou úplnou náhodou, a tak tomu bylo i v případě tvorby týmu, který následně v Česku spustil mánii s názvem Slevomat.

Kdo by měl dojem, že Tomášovi padají z kapes pětitisícovky, šeredně by se spletl. Devět tisíc korun, to je aktuální mzda tohoto úspěšného podnikatele. Sám k tomu dodává, že nechce zbytečně tahat peníze z firmy. Všechno, co jsem díky Slevomatu a DámeJídlo vydělal, jsem investoval do Rohlíku,“ říká k tomu.

Tomáš Čupr

Neméně zajímavý je denní režim Tomáše Čupra. Lékaři hlásající osm hodin spánku by z Tomáše asi radost neměli. „Teď už je to lepší, ale dřív jsem se domů chodil fakt jen vyspat. V současné době pracuju od osmi do sedmi, kolem osmé jsem doma, trávím čas s Pájou, mou ženou, a v jedenáct opět začínám pracovat. Do postele se dostanu někdy ve dvě ráno. A po šesté ráno už jsem zase na nohou,“ dodává Tomáš ke svému běžnému pracovnímu dni. A jak dlouho se dá tohle tempo vydržet? „Když se dospíte o víkendu, jde to i šest let“ – vlastní zkušenost, odpovídá s úsměvem Tomáš.

Investoři a pozornost médií. I na tahle témata přišla řeč. Co by Tomáš začínajícím podnikatelům poradil? „Peněz je dneska všude dost a těch velkých ještě víc. Ideální je mít hezky zpracovaný business plán a k tomu hotový produkt nebo alespoň prototyp, který jde vyzkoušet nebo třeba ochutnat. Řeči ve stylu, rád bych dělal to a to, ale nejdřív chci deset milionů, nikdy nikoho nepřesvědčí.“

Tomáš Čupr v Point One

Ohledně médií nám Tomáš prozdradil zajímavý příběh vázající se k vzniku DámeJídlo. „Přišel za mnou tehdy redaktor časopisu Forbes a zeptal se mě, co mám nového. Nemohl jsem mu říct, že aktuálně nic, protože Forbes se moc často neptá a kvůli své filozofii logicky neskočí po všem. Proto jsem mu na konci roku 2013 řekl, že v březnu začnu rozvážet jídlo. On byl spokojený a oznámil mi, že v únoru přijde udělat rozhovor. Tak jsme museli začít makat, když už s tím počítal Forbes,“ směje se Tomáš. „Hlavně kolem svého projektu pořád udržujte humbuk, nenechte to vychladnou,“ uzavřel své dvouhodinové povídání.

Top komentář
19 února, 2016 - 12:42 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Mohu se optat, z čeho autor usuzuje, že pan Čupr je přední český podnikatel? Co ho vede k tomuto názoru? Jinak informace, které se k uvedeným firmám vztahují a dají najít, zase tak optimistické nejsou, jak v rozhovoru předvádí. Vypadá to možná na obcházení ZP. Ale třeba to není pravda .....

Autoři: Point One, Foto: Point One, Archiv.ihned.cz,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

02. 12. 2020 0

Škola čar a zemědělství v Suchdolovicích

Číst více
24. 05. 2020 0

Menza zpátky ve hře!

Číst více
02. 03. 2020 7

Koronavirus na ČZU: Proč jsou média informována dříve než my?

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní nezemědělec
Anonymní nezemědělec - 19 února, 2016 - 12:42

Mohu se optat, z čeho autor usuzuje, že pan Čupr je přední český podnikatel? Co ho vede k tomuto názoru? Jinak informace, které se k uvedeným firmám vztahují a dají najít, zase tak optimistické nejsou, jak v rozhovoru předvádí. Vypadá to možná na obcházení ZP. Ale třeba to není pravda .....

| 11

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙