Golfový bronz z Kácova putuje na ČZU!

05. 10. 2017 0 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Jako již tradičně každý rok i v tom 2017. našeho letopočtu část září patřila Akademickému mistrovství ČR ve hře na rány. Protože i na naší univerzitě studují golfisté, nemohli jsme na této akci chybět.

Letošní klání se uskutečnilo na zbrusu novém hřišti přibližně 77,7 kilometru od ČZU (dle údajů Google Maps 1 hodina a 3 minuty autem) Panorama Golf Resort nedaleko středočeského Kácova v termínu 12.-14. září. Soutěžilo se jak v jednotlivcích, tak v týmové soutěži, kde za naši univerzitu nastoupili hned čtyři hráči: Vít Kluger, Hanuš Weisl, Tomáš Holoubek a Lukáš Kvapil. Stejně tak se účastnil i autor článku, Jan Provazník, ale vzhledem k bolestivým vzpomínkám, zejména na druhé kolo, o jeho dalším účinkování pomlčíme. Snad jen dodám, že mých 117 ran je asi, jako kdyby atlet zaběhl sprint na 100 metrů za minutu a sedmnáct vteřin. Pro neznalé golfu i atletiky - je to prostě hodně.

Panorama Golf Resort


První kolo bylo odstartováno v úterý v 9:00 podle HCP účastníků ve skupinách po třech hráčích. Počasí bylo, navzdory předpovědím, fantastické. Z místních tří devítijamkových hřišť byla zvolena kombinace River a Meadows čili z místních to nejlehčí a středně těžké. Přesto těchto 18 jamek dokázalo některé hráče výrazně potrápit. Jen 11 z 35 účastníků dokázalo zahrát pod 80 ran. Vedení se ujal Erik Palkovský z VŠE v Praze. Náš Tomáš Holoubek dělil třetí místo, čili měl skvělou výchozí pozici do dalších kol. V týmech se ČZU zařadila na třetí místo za průběžně první VŠE a VUT Brno na místě druhém. Po hře následovala krátká týmová porada v nedalekém pivovaru.

Jezírko u klubovny s jamkou č. 18

Druhé kolo pokračovalo v nastoleném trendu, tentokrát ovšem již se starty podle průběžného pořadí od nejlepších k nejhorším. Počasí tentokrát s lehkými přeháňkami a silným větrem, což se podepsalo na výsledcích. Ovšem Tomáš Holoubek znovu zahrál solidních 73 ran (1 rána nad par), a osamostatnil se tak na třetím místě. V pořadí družstev si týmy VŠE a VUT prohodily pořadí, tým ČZU ovšem stabilně držel poslední medailovou příčku a do finálového dne jsme si nesli solidní náskok deseti ran. Vzhledem k dosaženému výsledku (viz výše) autorem článku byla týmová porada v místním pivovaru pro jistotu o něco kratší, než ta úterní.

Celé drama vyvrcholilo ve čtvrtek 14. září. Počasí bylo báječné, stejně jako hřiště, které si udržuje špičkovou kvalitu celou sezónu, za což rozhodně patří organizátorům i greenkeeperům (člověk pečující o golfové hřiště) velký dík.

Tentokrát byl systém startu opačný, čili od nejhorších k nejlepším. Stejně tak se prohodilo pořadí devítek, kdy nejprve bylo na řadě hřiště Meadows a až poté River. To očividně nejlépe vyhovovalo Martinu Hromádkovi, který všem ostatním konkurentům vypálil rybník, když zahrál fantastických 66 ran čili 6 ran pod par hřiště, což je číslo, o kterém se běžnému golfistovi na osmnáctijamkovém hřišti může pouze zdát v těch nejdivočejších snech. Celkově tak dokončil turnaj se skóre 216 ran, a nechal tak za sebou nejbližšího pronásledovatele o 3 údery. To týmu VUT zároveň zajistilo výhru v týmové soutěži, na druhém místě skončila Vysoká škola ekonomická v Praze a konečně, na fantastickém třetím místě, Česká zemědělská univerzita!

Panorama Golf Resort

Na následném tradičním ceremoniálu v klubovně byly předány diplomy, medaile a nemohl chybět ani tradiční skok vítězů do místního jezírka. Celkově se turnaj nebývale povedl a největší zásluhu na tom rozhodně nese hlavní organizátorka, paní Jana Giacintová, za což velmi děkujeme a už teď se nemůžeme dočkat, kde se toto klání uskuteční příští rok.

Celkové výsledky: Kategorie muži:

  1. HROMÁDKA Martin - 216 ran
  2. KOSTELKA Vojtěch - 219 ran
  3. POKORNÝ Jakub - 220 ran
  4. HOLOUBEK Tomáš (ČZU) - 220 ran

Kategorie ženy

  1. KUCHAŘOVÁ Klára - 234 ran
  2. Sluková Kateřina - 241 ran
  3. Mechlová Eliška -  24 ran

Kategorie družstev

  1. VUT Brno - 677 ran
  2. VŠE v Praze - 678 ran
  3. Česká zemědělská univerzita v Praze - 726 ran
Autoři: Honza Provazník Foto: Panorama Golf Resort, Vítek Kluger
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
26. 03. 2019 0

Poslední šance na letošní letní kurzy!

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙