Milovníci sněhu, zadejte se. Nabídka zimních kurzů KTV zveřejněna!

08. 10. 2013 1 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Venku to tak sice ještě nevypadá, ale zima již pomalu klepe na dveře. Ptáte se proč? Katedra tělesné výchovy zveřejnila nabídku zimních kurzů pro tento semestr. Takže je nejvyšší čas začít vybírat a plánovat, protože letos jsou mezi zájezdy skutečné klenoty zajištující to nejlepší lyžování.

KTV letos jako každoročně pro studenty vypsala několik zimních kurzů. Pojďme si nejprve říct, kdo všechno se kurzů může zúčastnit, a pak si o jednotlivých kurzech řekneme něco víc.

Pro jaké studenty jsou kurzy určeny?

  • bakalářského studia FŽP (sportovní kurz — zimní se zápočtem) — kód předmětu RTX10Z
  • magisterského studia FAPPZ, FŽP, FLD, TF, FTZ (zimní TV kurz jako volitelný předmět s kreditem) — kód RTX01Z
  • jako náhradu za zápočet z TV místo docházky v ZS po zapsání kurzu do HROCHA
  • pro všechny studenty i doktorandy ČZU jako dobrovolná sportovní aktivita

Na kurzy se hlásí studenti se základními lyžařskými dovednostmi, tj. sjetí modré sjezdovky a jízda na vleku. Na kurzy do zahraničí se hlásí pouze zdatnější lyžaři a snowboardisti, kteří jsou schopni lyžovat v těžších terénech samostatně.

Francie

Náplň zimních lyžařských kurzů:

  • sjezdové lyžování nebo snowboard (pro pokročilé i méně zdatné lyžaře),
  • v českých horách pro zájemce běžecké lyžování, turistika na běžkách (není povinné).

Vybavení pro sjezdové lyžování nebo běžky si mohou studenti vypůjčit ve skladu KTV, běžky zdarma (záloha). Výcvik na kurzu je veden částečně organizovaně, hodně volného lyžování podle okolností a podmínek přímo na kurzu.

Top komentář
08 října, 2013 - 18:45 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Kdyžtak je to Zermatt a ne Zerrmat ;)

A jaká střediska můžete letos navštívit?

  • Pec pod Sněžkou — Obzor
  • Les 2 Alpes
  • Zerrmat — okolí Matterhornu   
  • Deštné v Orlických horách
  • Pec pod Sněžkou — Havlova bouda
  • Nassfeld

Francie

Názvy vám možná až tak nic neříkají, takže si teď jednotlivé lokality představíme.

Francie  —  Les 2 Alpes  (17.— 25. 1. 2014)

Les 2 Alpes patří mezi nejoblíbenější lyžařské resorty v Savojských Alpách. Tato oblast nabízí 225 km upravovaných sjezdových tratí v nadmořské výšce 1 270 - 3 525 m, celkem 92 značených sjezdovek a 51 vleků a lanovek. Krásné výhledy na okolní velikány, lyžování na ledovci, snowpark, dle počasí jeden den výlet autobusem do dalšího známého francouzského střediska Alpe d´Huez nebo Sere Chevalier. Ubytování v Les 2 Alpes přímo u lanovek, pěkně zařízené apartmány, středisko plné obchodů, restaurací a jiných atrakcí, vyhřívaný bazén a kluziště. V ceně kurzu je doprava autobusem, ubytování, 6denní skipas na celou oblast, pojištění léčebných výloh. Cena: Kč 9 300,--. Přihlášky směřujte panu Dušanu Vavrlovi na e-mail: vavrla@ktv.czu.cz.

Cervinia/Zerrmat (15. — 23. 3. 2014)

Kurz pro labužníky sjezdového lyžování. Tento finančně náročnější kurz však nabízí ojedinělé a neopakovatelné lyžování mezi Itálií a Švýcarskem přímo u majestátného Matterhornu. Lyžování na skvělých terénech, až 330 km sjezdových tratí v nadmořských výškách 1 600 - 3 883 m, celkem 130 sjezdovek a 60 vleků a lanovek, absolutní ráj pro zdatné lyžaře. Velké množství prašanových volných terénů, nekonečně dlouhá sjezdovka z Malého Matterhornu do Valtoumenche 22 km a do švýcarského Zerrmatu 17 km, překrásné vysokohorské scenérie s dominantou úchvatného Matterhornu a celá řada dalších čtyřtisícovek dokreslujících absolutní ojedinělost této oblasti. Ubytování v apartmánech přímo v Cervinii po 4, 5 nebo 6 osobách. Malé relaxační centrum v rezidenci zdarma — vířivka, sauna, malá posilovna. V ceně kurzu je doprava autobusem, skipas na Cervinii (levnější varianta) nebo na celou oblast i s Zerrmatem (dražší varianta), pojištění léčebných výloh. Cena: Kč 13 000,--/14 500,--. Na kurz se hlaste u Dušana Vavrly na e-mailu: vavrla@ktv.czu.cz

Sportovní kurz

Deštné v Orlických horách (8. — 15. 2. 2014)

Skicentrum v Deštném v Orlických horách je kompletně vybavené lyžařské středisko, kde můžete lyžovat na 5 sjezdovkách, na které vás vyveze jedna sedačková lanovka a 6 vleků. Ve středisku je snowpark a upravované běžecké tratě po hřebenech Orlických hor. Cenově dostupnější středisko je vhodné pro méně náročné lyžaře, ale i zdatní lyžaři si zde najdou úseky pro carvingové oblouky. Možnost každodenního večerního lyžování na červené a modré sjezdovce. Velmi výhodné ceny skipasů pro školy s velkou slevou. Pro zájemce pěkně upravované běžecké stopy na hřebenech Orlických hor. Ubytování v horské chatě Květa přímo u vleků. V ceně kurzu je doprava autobusem ČZU, ubytování se stravováním (plná penze). Cena: Kč 3 300,--. Zájemci kontaktuje pana Jiřího Nose na e-mailu: nos@ktv.czu.cz.

Pec pod Sněžkou - Havlova bouda (12. — 19. 1. 2014)

Ski Pec pod Sněžkou patří mezi největší lyžařská střediska v České republice. Moderní čtyřsedačková lanovka, 10 vleků s přepravní kapacitou 9 620 osob/hod., 11 km upravených sjezdovek, nejdelší a nejlépe osvětlený svah pro večerní lyžování, členitý freestyle park a upravené běžecké tratě okolo Krkonošské magistrály dělají ze Ski Pec jedno z nejkomplexnějších tuzemských středisek. Ubytování v horské chatě Havlova bouda přímo na sjezdovce Javor - vynikající poloha - na lyžích od dveří chaty na sjezdovku a zpět. Přímo u chaty večerní lyžování. V ceně kurzu je ubytování a stravování - plná penze. Dopravu do střediska si zajišťuje každý sám.  Program na kurzu: sjezdové lyžování nebo snowboarding, pro zájemce velmi dobré podmínky na běžky. V tomto termínu prázdné sjezdovky a lyžování bez front, slevy skipasů pro školy. Cena: Kč 2 500,--. V případě zájmu o tento kurz kontakujte Mgr. Michala Nováka na e-mailu: mnovak@ktv.czu.cz.

Nassfeld (16. — 22. 2. 2014)

Prověřený a velmi oblíbený kurz, kam jezdí ČZU už 10 let. Nassfeld je největší a nejmodernější lyžařské středisko v Korutanech na hranici s Itálií. V malebném slunném lyžařském údolí vás vyveze na sjezdovky  35 moderních vleků a lanovek (včetně nejdelší kabinové lanovky v Rakousku – 7,6 km). Nassfeld nabízí na 100 km upravovaných sjezdovek všech úrovní a moderní snowpark. Lyžování v nadmořských výškách okolo 2 000 m. Zpestřením kurzu je jednodenní lyžování na ledovci Mölltal (3 112 m) - jeden z nejlépe vybavených ledovců v Rakousku. Výborné ubytování pro potřeby kurzu v samostatném apartmánovém domě jen pro kurz (apartmány pro 4 - 6 osob s kuchyní, obývákem, koupelnou a WC), velká společenská místnost. V ceně kurzu je doprava, ubytování, 6denní skipas na celou oblast včetně ledovce a pojištění léčebných výloh. Cena: Kč 9 200,--. V případě zájmu o tento kurz neváhejte prosím kontaktovat pana Dušana Vavrlu na emailu: vavrla@ktv.czu.cz.

Pec pod Sněžkou - Obzor (1.  8. 2. 2014, 22. — 28. 2. 2014, 28. 2. — 6. 3. 2014, 6. — 12. 3. 2014)

Ski Pec pod Sněžkou patří mezi největší lyžařská střediska v České republice. Moderní čtyřsedačková lanovka, 10 vleků s přepravní kapacitou 9 620 osob/hod., 11 km upravených sjezdovek, nejdelší a nejlépe osvětlený svah pro večerní lyžování, členitý freestyle park a upravené běžecké tratě okolo Krkonošské magistrály dělají ze Ski Pec jedno z nejkomplexnějších tuzemských středisek. Strategické ubytování v horské chatě Obzor přímo na sjezdovce Hnědý vrch - vynikající poloha - na lyžích od chaty na sjezdovku a zpět ze sjezdovky na lyžích až ke dveřím. Šestidenní kurz - v ceně kurzu je doprava autobusem ČZU na kurz, odvoz lyží a zavazadel rolbou až k chatě, ubytování a stravování - plná penze. Chata přímo na sjezdovce - restaurace, společenská místnost se stolním tenisem a šipkami, pokoje po cca 4 osobách. Program na kurzu: sjezdové lyžování nebo snowboarding, pro zájemce velmi dobré podmínky na běžky. Cena: Kč 3 000,--. Pokud chcete jet na první turnus, hlašte se u paní Janíkové (janikova@ktv.czu.cz) Pouze u prvního turnusu můžete ve večerních hodinách využít možnost relaxačního cvičení s Lucií Janíkovou. Cena kurzu je pak Kč 3 300,--.  Na druhý turnus se přihlašujte u pana Hrabovského (hrabovsky@ktv.czu.cz). Třetí zájezd má na starost pan Spurný (spurny@ktv.czu.cz). Na poslední turnus se pak potom hlašte u pana Miklíka (miklik@ktv.czu.cz)

Francie

A jak se přihlásit?

  • Studenti druhých ročníků FŽP a studenti Mgr. studia, kteří mají kurz v programu se zápočtem (RTX10Z, RTX01Z) se hlásí na jednotlivé kurzy u vedoucích kurzů osobně od 1. 10. 2013
  • Studenti prvních ročníků se přihlašují ihned po zapsání kurzu do HROCHA osobně u jednotlivých vedoucích kurzů od 14. 10. 2013
  • Ostatní studenti u vedoucích kurzů objednávají místa míst od 1. 10. 2013.
  • Přihlášky na jednotlivé kurzy podávejte osobně na KTV u jednotlivých vedoucích kurzů se zaplacením zálohy Kč 500,--.
  • Zároveň si vyzvednete složenku na zaplacení příslušné částky za kurz. Po jejím zaplacení je třeba přinést potvrzení o platbě (útržek složenky nebo výpis z účtu) vedoucímu kurzu, není-li vedoucím kurzu stanoveno jinak.
  • Termín zaplacení kurzu a odevzdání potvrzení o zaplacení je do 31. 10. 2014, nestanoví-li vedoucí kurzu při přihlašování jinak.

Autoři: Adam Valečka Foto: KTV,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 08 října, 2013 - 18:45

Kdyžtak je to Zermatt a ne Zerrmat ;)

| 49

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙