Akademické mistrovství ČR probudilo spící atletické medvědy

09. 01. 2015 0 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
V pondělí 5. 1. se v nafukovací hale na Strahově otevřely dveře do nové atletické sezony 2015. Tradičního mistrovství „chytrých hlav“ se zúčastnilo na 140 atletů svádějící tuhé boje o titul Akademického mistra.

První disciplínou na hlavní rovince bylo 60 m překážek žen. Zde se postavila na start účastnice ME v Curychu, studentka PEF, Lucie Koudelová. Lucka vyhrála v čase 8,64 s. Současně začaly i tři technické disciplíny - dálka mužů, koule můžu a skok o tyči.

Mužská dálka se sice nedočkala 7metrového pokusu, nicméně medaili ze stříbra zde vybojoval náš student prváku na TF Zdeněk Baláček výkonem 6,74 m. Na úvod sezóny potvrdil v kouli narůstající formu nejstarší z našeho týmu a také vedoucí družstva Franta Šmíd, když 7kilové závaží poslal na vzdálenost 15,46 m a vybojoval stříbro. Hned za ním skončil Tomáš Voňavka z PEF za 15,26 m.

Tomáš Matějček si dal i 60m sprint

Tomáš je mimo jiné skvělý diskař, mistr republiky a český reprezentant. V nejkratším sprintu se dočkala již druhé medaile, tentokrát stříbrné, slečna Lucie Koudelová za čas 7,78 s a kousek za ní doběhla pro „brambory“ naše Markéta Veverková za 8,20 s.  

Mezi muži byl nejrychlejší mimo soutěž Marcel Kadlec v čase 6,88 s a z našich borců nejlépe Tomáš Matějček za 7,50 s. Na 400 m ukořistil sedmé místo student PEF, jinak atlet Olympu Praha, Karel Macura, když dva 200metrové ovály oběhl za 52,91 s. Mezi ženami byla nejrychlejší naše mladá studentka Alena Ulrichová. Ve velmi těsném a napínavém souboji udolala o dvě setinky zkušenější Holleyovou z Olomouce.

stafle - kluci se snažli, ale nakonec porušili pravidla

Výška byla naše parádní disciplína, hned ze čtyř důvodů. Nejlepší ve startovním poli byla naše absolventka Oldřiška Marešová za 185 cm, která skákala mimo soutěž a pokoušela se o limit na pražské Halové mistrovství Evropy. A tak se regulární akademickou mistryní stala studentka FAPPZ Nikola Strachová se 175 cm. V mužské složce nenechal nikoho na pochybách náš technik Matyáš Dalecký za rovné dva metry a nesmím zapomenout na pátého Matěje Klukana se 185 cm. 

Tomáš s přítelkyní Oldřiškou Marešovou - účastnicí OH Londýn a absolventkou PEF

Z mužského trojskoku dovezl bronz Tomáš Matějček za 13,81 m. Krátký program ukončily štafety na 4 × 200 m. Naši borci ve složení Macura, Čech, Matějček, Baláček byli pro nepatrné přešlápnutí předávacího území diskvalifikováni. Zde se ukázalo, že i hloupých 15 cm je pro chlapa dost.

Franta Šmíd s Tomášem Voňavkou po koulařské souboji

Celkový dojem našich zemědělců byl více než dobrý, jelikož jsme skončili na výborném třetím místě z 28 zúčastněných univerzit. Porazily nás pouze týmy FTVS UK Praha a ČVUT Praha.

Závěrem nám nezbývá než doufat, že pokud se sejdeme v takto silném složení i za rok, podaří se našim atletům a členům POWER TEAM ČZU výsledek minimálně zopakovat.

Autoři: František Šmíd,
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

17. 10. 2019 0

Využití volného času na ČZU? Jak jinak než sportovně!

Číst více
09. 10. 2019 0

Oh, I think I‘ve found myself a cheerleader

Číst více
26. 03. 2019 0

Poslední šance na letošní letní kurzy!

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙