Ohlédnutí za Suchdolskou beerligou 2021

30. 11. 2021 0 7 Sport Zpět na Úvod
Úvodní fotka
V úterý 23. listopadu se konal legendární závod a skromně řečeno sportovní událost podzimu, tradiční Suchdolská beerliga. Dnes vám přinášíme ohlédnutí za letošním šampionátem v běhu pro pivo přímo z akce.

Jakožto pořadatelskou organizaci beerligy by nás hamba musela fackovat, kdybychom neposkládali vlastní soutěžní družstvo. Proto jsme společně se šéfredaktorem draftovali kolegyni redaktorku do tria nazvaného "Dva v jedné" a zaregistrovali se na start. V úterý se v Klubu C zvedla opona nad sportovním dramatem, které jednou nabídneme Netflixu, až dojde palivo do formulí.

Start byl naplánován na šestou hodinu večerní. Dlouho předtím se na Céčku začaly scházet účastnické týmy k prezenci a strečinku jater. Mezi závodníky byli bohémové jdoucí pro radost, ale i borci vychrtlých běžeckých postav natažení do termoprádla, s předem vytipovanými křovíčky po cestě na odkládání zátěže. My jsme si u našeho pořadatelského týmu vymínili první pozici na startovním harmonogramu s plánem neudělat v závodě jediný rychlý krok a skončit poslední. To nám bylo umožněno a mohlo se jít na věc.

První pivo - start na Céčku
Na céčku se startovalo prvním oroseným kouskem pod přísným dohledem rozhodčích. S parťáky z týmu jsme si kulturně ťukli, sportovně pokynuli soupeřům a po plynulém vylousknutí půllitru jsme vykročili do setmělého večera. Naše strategie fungovala dokonale, druhý tým nás předběhl asi dvacet metrů za východem z kampusu. Po cestě na Starosuchdolskou jsme minuli stáje a tu největší hromadu hnoje, jaká je široko daleko k vidění. Na dohled od hospody jsme se pokusili těly zahradit cestu hned dvěma týmům, které se z ní právě vracely, leč žízeň byla větší.

Druhé pivo - Starosuchdolská
Při čekání na plzničku jsme poklábosili s jedním z místních štamgastů, který nás zevrubně zpovídal ohledně propozic závodu. Později se ukázalo, že totéž opakoval s každým následujícím družstvem. Pak už jen stačilo pivko zkonzumovat společně s našimi rozhodčími, tou dobou čekajícími na jídlo. Obdrželi jsme razítko a pokračovali v cestě. Tu nám zanedlouho zkřížila kočka, ke které se naše ženská souputnice měla tak, že ji popadla do náruče a prohlásila ji za našeho maskota. Maskot nás opustil o pár metrů dál skokem z náruče do tmy.

Třetí pivo - Tipsport bar
V Tipsportu jsme se taky dali do řeči se štamgastkou, ze které se však vyklubala absolventka ČZU a podle jejího vyprávění v podstatě zakladatelka studentských pivních soutěží. Ty, o kterých nám vyprávěla, byly velmi inspirativní, lákavé, leč dnes už v podstatě neuspořádatelné. U vedlejšího stolu své pivko uvolněně dopíjel tým soupeřů, další se doslova prohnal kolem. Bylo znát, že cíl se blíží.

Čtvrté pivo - Géčko
Dobou našeho příchodu na Géčko nás to začínalo ukrutně bavit. Pivka začínala hrát svůj part a u baru jsme potkali i pár kamarádů. Pryč z tepla se nám moc nechtělo, ale cíl byl na dohled a jak praví moudro jamajského bobu: "Pokud nejseš mrtvej Sanka vole, dokonči závod".  

Páté pivo - Kruháč
Na Kruháči jsme se prodrali skromným hloučkem tří lidí k baru a obdrželi pivo do plastu, což bylo ten večer poprvé a naštěstí naposledy. I s méně pivními členy týmu jsme se shodli, že ze skla prostě chutná lépe. Po obdržení razítka jsme se vydali nesčetněkrát prošlápnutou cestou zpět na Céčko na velký finiš.

Šesté a rozhodně ne poslední pivo - finiš na Céčku
Tady nás čekalo šokující zjištění. Nebyli jsme poslední, nýbrž předposlední!!! Cílové pivko jsme si pak vypili venku za příjemného klábosení s týmem erasmáků z Francie a Portugalska „Grizly Beers“, které závod prý přímo nadchl. Suchdolská beerliga 2021 se tak snad vůbec poprvé stala i diplomatickou akcí, která jistě přispěje k francouzsko-portugalsko-českým vztahům a ke světovému míru obecně.

Celkově to byl krásný večer. Jakožto pořadatelská organizace bychom rádi poděkovali všem zúčastněným, pogratulovali všem dorazivším do cíle a popřáli, ať to můžeme brzy zopakovat.

Stupně vítězů:

1. místo: Plzeňský odchov - 36 minut 45 sekund

2. místo: Vochmelky - 40 minut 30 sekund

3. místo: Kabalu - 55 minut 30 sekund

Autoři: David Eremiáš Foto: Kateřina Lebocová
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

27. 10. 2023 0

Florbalový tým ČZU aneb borci, co ještě nejsou na konci

Číst více
04. 04. 2022 0

„A kolik to jede?“ aneb rozhovor z garáže CULS Prague Formula Racing

Číst více
18. 03. 2022 0

Třikrát a dost. Úterní Beerliga uzavřela jednu éru.

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙