Sportovní stipendium na dosah ruky!

05. 05. 2014 2 0 Aktuality Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Určitě se mezi námi najdou tací, kteří kromě studia sportují. Když ale zapátráme trošku více, dokonce bychom mohli najít i sportovce/sportovkyně, kteří daný sport praktikují na nejvyšší úrovni, ať už profesionálně nebo amatérsky. Pokud patříte mezi ty, kteří se sportem baví a přitom jsou mistry republiky, tak neváhejte a přečtěte si následujících pár řádků!

Česká zemědělská univerzita vychází sportovcům hodně vstříc. Najde se zde opravdu každý. Ať už vás baví fotbal, florbal, plavání nebo volejbal, na území univerzity je toho opravdu mnoho. Kromě tohoto chce zemědělka začít pomáhat úspěšným vrcholovým sportovcům, kteří zde studují. Hodlá se zaměřit na studenty prezenčního studia, které škola baví a to se odvíjí na jejich známkách a kteří nemají podepsanou profesionální sportovní smlouvu v nějakém klubu. Sedí to na vás? Tak neváhejte a podejte si přihlášku na Katedře tělesné výchovy ČZU. Musíte tak učinit během zimního semestru, a to do 15.12. O zařazení do sportovního programu bude rozhodovat výbor KTV ČZU společně s proděkanem pro pedagogickou činnost. Po ukončení zimního semestru se bude muset zhodnotit plnění studijních povinností studenta, a pokud bude v souladu s pravidly, oficiálně bude student do programu zařazen. Po zařazení do SPr bude student každý semestr kontrolován, zda plní všechny studijní a sportovní podmínky, které k tomuto všemu patří.

Škola do programu zařadila mnoho benefitů, jako je přednostní ubytování na kolejích ČZU nebo zvýhodněné (a bezplatné) využívání sportovišť KTV ČZU k individuální sportovní přípravě (atletická dráha, bazén, posilovna apod.). Mezi hlavní benefit ale patří stipendium. Výše stipendia bude stanovena podle zařazení studenta do příslušné kategorie, která je navržena z doporučení KTV podle sportovních výsledků jedince. Nejvyšší kategorie, což je kategorie č. 1, má měsíční stipendium 6 000 Kč. Student ve střední kategorii dostane měsíční stipendium v hodnotě 4 000 Kč, a pokud patří student do nejnižší kategorie, tak jeho měsíční stipendium bude 2 000 Kč. Vše bude záviset na rozpočtu a financích jednotlivých fakult. Ve výjimečných případech bude možnost sestavení individuálního studijního plánu, včetně rozložení studijních povinnosti.

Florbal sice nepatří mezi Olympijské sporty, ale pokud ho hrajete na vysoké úrovni, zkuste své štěstí.

Pokud bude student do programu zařazen, bude mít vše zapsáno ve studijním výkazu. Toto by mělo sloužit pro rozhodování vyučujících o toleranci případné neúčasti studenta na výuce. Neúčast bude muset být omluvena na základě dodaného potvrzení. Je jedno, pokud se bude jednat o účast na mistrovství Evropy, světa či na zahraniční přípravě s klubem nebo národním týmem, vše bude muset být řádně doloženo.

Top komentář
07 května, 2014 - 00:50 - Anonymní zemědělec (bez ověření)

Tak tady se obávám, že mi to nevyjde hlavně kvůli tomu průměru, jinak to zní slibně na českou univerzitu

Teď jsme celou dobu psali o tom, co pro vás škola udělá, pokud stipendium dostanete. Je jasné, že tohle není jen tak a ne nadarmo se říká Bez práce nejsou koláče. Student bude muset plnit vůči škole několik závazků, podmínek.

Jaké to jsou podmínky? Musíte hlavně plnit studijní plán v řádném termínu, což znamená, že musíte složit všechny zapsané zápočty a zkoušky do průměru 1,80 v bakalářském studiu a 1,50 v navazujícím magisterském studiu. U doktorských studijních programů bude muset student plnit svůj individuální harmonogram a nejpozději do 14 dnů po skončení každého semestru bude muset dodat děkanovi do rukou doporučující vyjádření od svého školitele, které bude muset být schválené vedoucím katedry.

Petra Andrejsková je studentka PEF a mistryně ČR v hodu oštěpem. Na vlastní oči ji můžete vidět na oštěpařské exhibici 13.5.2014.

Je jasné, že KTV nevybere každého, kdo o toto stipendium zažádá. Jsou stanovená kritéria výběru. Mezi ně patří třeba sportovní odvětví, které daný student praktikuje. Větší šanci mají studenti, kteří dělají olympijské sporty a moto sport. Další důležité kritérium je výkonnost a dosažené výsledky za poslední rok. Samozřejmě bude nutnost potvrzení od oddílů či od národní sportovní federace a také hodnocení trenérů, ať už ve vašem klubu nebo v národním týmu. Pokud v průběhu roku dojde ke změnám na sportovním poli, bude muset student tyto změny písemně sdělit děkanovi fakulty, který spolu s kolegiem bude tyto změny řešit. Povinnost studenta bude reprezentovat univerzitu minimálně dvakrát za rok na vybraných závodech typu:

  • Světová univerziáda (letní/zimní)
  • Akademická mistrovství světa
  • Mistrovství Evropy univerzit
  • Jiné mezinárodní univerzitní hry
  • České akademické hry
  • Akademická mistrovství ČR

Mezi Olympijské sporty patří třeba i málo známý pozemní hokej. Zkuste svou šanci i s jakýmkoli jiným sportem. (zdroj: www.hockeyslavia.cz)

Student bude povinen vystupovat na sportovních akcích jako důstojný reprezentant klubu, národního týmu nebo ČZU a bude muset jednat se zásadami fair-play, aby nepoškozoval dobré jméno univerzity.

To by bylo k informacím ohledně sportovního stipendia vše. Vaše komentáře a otázky můžete zanechat pod článkem, s radostí vám na ně odpovíme.

Autoři: Tomáš Vohnický
nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

02. 12. 2020 0

Škola čar a zemědělství v Suchdolovicích

Číst více
24. 05. 2020 0

Menza zpátky ve hře!

Číst více
02. 03. 2020 7

Koronavirus na ČZU: Proč jsou média informována dříve než my?

Číst více

Komentáře

Uživatel
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 07 května, 2014 - 00:50

Tak tady se obávám, že mi to nevyjde hlavně kvůli tomu průměru, jinak to zní slibně na českou univerzitu

| 36
Anonymní zemědělec
Anonymní zemědělec - 11 května, 2014 - 17:10

Moto sport? To je sport v uzovkach! Největší plýtvání peněz, pneunatik, benzínu a navíc ničení životního prostředí, nechápu proč právě zemědělská univerzita by měla podporovat moto sport :-\

| 32

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙