Třikrát a dost. Úterní Beerliga uzavřela jednu éru.

18. 03. 2022 0 5 Sport Zpět na Úvod
Úvodní fotka
Jarní podnik Suchdolské Beerligy proti sobě postavil ostřílené mazáky, ambiciózní nováčky i pivaře pohodáře. K vidění byl boj o každý lok, sekundu, a dokonce padaly rekordy.

Jelikož nádherné počasí předešlého týdne bylo naprosto ideální pro přípravu jak běžeckou, tak pivní, týmy nastoupily do klání ve fantastické formě. Nicméně i přes vysokou sportovní kvalitu celého startovního pole byl favorit předem jasný. Partička TF A z Technické fakulty, vítěz posledních dvou ročníků, nehodlala ponechat sebemenší detail náhodě. Už při prezenci chlapci vyprávěli něco o speciální nutriční přípravě a jarních běžeckých soustředěních.

Plná polovina týmů spoléhala na kombinované, dámsko-pánské složení, ve kterém je tento závod tak nějak nejzábavnější. Nicméně respekt budil i kompletně dívčí tým Koblížci. Na závodníky tentokrát čekala lehce obměněná trasa, navíc o jednu hospodu bohatší oproti podzimu. Startovalo a finišovalo se tradičně na Céčku. Bylo jen na taktice týmů, v jakém pořadí oběhnou Starosuchdolskou, Tipsport bar, JIH, Géčko a Kruháč. Nadešla sedmá startovní hodina, pivo i venkovní vzduch měly ideální teplotu, mohlo se startovat.



První se na start postavili zmínění obhájci titulu ve sladěném sportovním úboru. Kulturně si přiťukli, startovní pivo do nich zajelo tak, že by to zahanbilo i exaře specialisty, a hodně svižně vyběhli do noci. V krátkých intervalech je následoval i zbytek týmů, z dosud nejmenovaných šlo o sestavy: Spráťovi šotci, Vylitý držky, Voči p***, Alkohoes, KKT a šlapky a Píči ze západu. Když v 19:15 odstartovala poslední sestava, náš organizační tým se trochu uvolnil a myslel si, že má krásnou půlhodinku na občerstvení a odskočení si. To si ale myslel špatně...

Chlapci z TF A se zjevili už těsně po půl osmé a proťali cílovou pásku posledním, sedmým pivem. O nelidskosti jejich výkonu svědčí fakt, že o dvě minuty překonali svůj čas z podzimu, kdy se přitom běželo o jednu hospodu méně. Když se následně do čtvrt hodiny neobjevil žádný ze soupeřů, bylo o vítězích rozhodnuto. Kapitán týmu po dovršení zlatého hattricku pronesl památnou větu: „Mám to třikrát. Končím!" a ukončil tak svou suchdolskou kariéru.  



V tu chvíli už venku celkem štědře poprchávalo, takže zbylé týmy dobíhaly ve více či méně namočeném stavu. Nicméně všichni zúčastnění si závod viditelně užili a ještě dlouho po finiši vyklusávali na Céčku u výčepu.

Úterkem se završila jedna éra Suchdolské Beerligy. Éra srovnatelná s érami takových sportovních velikánů, jakými byli Usain Bolt nebo Serena Williams. Éra, kdy se chodilo soutěžit vlastně až o druhá místa. Kdo bude příštím šampionem? Na to se už sami těšíme. Další podzimní Beerligu už pro vás plánujeme!

1. místo: TF A (čas 33:55)

2. místo: Voči p*** (čas 50:20)

3. místo: Alkohoes (čas 1:07:55)

Autoři: David Eremiáš Foto: Victoria Kanclířová, Valentina Sekalová
Pohledem autora

Stupně vítězů: 1. místo: TF A 2. místo: Voči p*** 3. místo: Alkohoes

nebo sdílej

Mrkni taky na tohle

27. 10. 2023 0

Florbalový tým ČZU aneb borci, co ještě nejsou na konci

Číst více
04. 04. 2022 0

„A kolik to jede?“ aneb rozhovor z garáže CULS Prague Formula Racing

Číst více
30. 11. 2021 0

Ohlédnutí za Suchdolskou beerligou 2021

Číst více

Komentáře

Uživatel

Naši partneři

Došlo k neočekávané chybě! Načíst znovu 🗙